Information

Faites vos démarches en ligne : https://yvoir.guichet-citoyen.be/

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Navigatie

Navigatie
Navigation menu
U bent hier: Home / Loisirs / Toerisme / Toerisme website / Erfgoed / Natuurlijk erfgoed / Bronnen
Document acties

Bronnen

De bron van Spontin (Spontin)

de bronnen van Spontin luisteren naar de namen Duchesse, Presbytère en Chairchant. Deze laatsten zijn sinds de Oudheid erg gekend voor hun helende deugden. Hun officialisering in 1922 werd concreet gemaakt door de creatie van de " Compagnie Générale des Eaux Minérales et Gazeuses ". In het jaar van haar creatie, in 1980, vervoegt de Spontin s.a. de groep Spadel.

La " Duchesse ", werd reeds onder Napoleon gewaardeerd door haar calciumbiocalconaat. Het water is lichtjes gemineraliseerd en arm aan natrium.

La " Clairchant ", erkend sinds 1988, draagt de vermelding " geschikt voor de bereiding van voedselwaren ", toegekend door de Hoge Raad van Hygiëne. Perfect evenwichtig door haar calcium- en magnesiumgehalte. Het water is een ware zuiverheid.

Les " Sirops Spontin " worden gemaakt zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen. Ze worden gemaakt uit pure vruchtensappen. Voor het plezier van de kinderen, deelde Spontin 3 natuurlijke frisdranken uit. Het zijn limonades met extracten van citroen, sinaasappel en gemend fruit.

In 1939 werden de 2 bronnen erkend als mineraalwater door de Koninklijke Academie voor Geneeskunde van België.